Handlettering

Een creatieve en vrije vorm van kalligrafie.

Handlettering is helemaal in! Overal zijn de sierlijke letters terug te vinden. Handlettering is een combinatie van schrijven en tekenen met de bedoeling woorden en spreuken zo mooi mogelijk weer te geven.

Tijdens de cursus handlettering leer je alles over het maken van sierletters. Je gaat letters tekenen met potlood en fineliner. Verder maak je kleine illustraties ter decoratie zoals banners, bloemen en frames. Je experimenteert met letters, kleuren en materialen zoals de brushpen en ecoline. Als eindwerkstuk bied ik je de mogelijkheid om een werkstuk te maken op een houten bord. Ik leer je tips om een eigen ontwerp te maken van je spreuk, voor een goede vlakverdeling en een mooie compositie. Echt een kunstwerk dus, en voor iedereen haalbaar na mijn 4 lessen.

De cursus duurt 4 lessen en wordt op diverse plekken geven. Zie hiervoor de agenda.

Daarnaast geef ik workshops voor de echte ecoline brushpen enthousiast waarin ik je help om met kleurrijke letters te experimenteren en je creativiteit te loop te laten gaan.

Uiteraard is het ook mogelijk om workshops op locatie te geven. Denk hierbij aan een zussendag, een vriend(inn)en avond, een vrijgezellenfeest of een personeelsuitje. Stuur mij een bericht via het contactformulier en ik stuur op verzoek graag informatie en prijzen toe.

Zie hier een aantal prachtige resultaten van de workshops.